Tävlingsinformation

Tävlingsinformation


OBS! Denna informationen kommer att uppdateras och förmodligen förändras beroende av hur situationen med Covid-19 utvecklar sig. Informationen gäller distanerna 5 km & 14 km.

 

Datum

Lördag 11 september 2021


Begränsat startfält

Observera att antalet startande 2021 förmodligen kommer att begränsas. Vi kan dock i dagsläget inte ange hur stort startfält som kommer tillåtas.


Start 

Startfältet kan komma att spridas ut för att undvika trängsel. Vi återkommer med starttider och startförfarande när vi vet mer.Publik

Vi förstår att många är intresserade av att titta på loppet från sidan och vi hoppas att vi kommer kunna välkomna publik till loppet men detta är helt beroende av situationen kring Covid-19.

 

Kids Trail/PaprICAloppet

Kommer förhoppningsvis att kunna genomföras 2021.

 

Nummerlapp

Du hämtar ut din nummerlapp på tävlingsdagen i Ånnaboda.  Observera att nummerlappen ska återlämnas efter målgång. 


Tidtagning

Elektroniskt tidtagning med SportIdent. Din SportIdent-pinne kommer att vara fäst i nummerlappen vid uthämtningen. Ta loss pinnen och fäst den runt ditt finger. Efter målgång lämnar du din SI-pinne på angiven plats. 


Vätska/Energi

Vi vet ännu inte om vi kommer få tillstånd att servera dryck och energi längs med banan men mer  info kommer.

 

Omklädning/WC

Mer info om detta kommer. 


Parkering

Parkering finns vid SM-stugan där du hämtar din nummerlapp. 


Vid ytterligare förändrade omständligheter

Om FHM förändrar restriktionerna på ett sådant sätt att vi behöver ställa in helt  och hållet så kommer din startplats att föras över till 2022 alternativt så kommer din startavgift att återbetalas i sin helhet.


Plats

Ånnaboda, 17 km väster om Örebro.

Tävlingscentrum (TC) vid Örebro Skidstadion

 

Anmälan

Anmälan är öppen.

 

Startavgift

5 km   350 kr  

14 km  400 kr 

 

 

Betalning sker till något av följande:

Plusgiro: 57 39 76 - 8

Bankgiro: 689 - 26 73

Swish:    123 007 8097

Märk betalningen med ditt namn.

 

När du ser ditt namn i startlistan är din anmälan och betalning bekräftad, det kan ta några dagar. Du kommer alltså inte att få någon bekräftelse via mail.

 

Återbud/Namnbyte

Vid återbud innan 1/8 2021 är återbetalning av halva startavgiften möjlig, därefter är det endast möjligt att göra namnbyte om man inte kan deltaga.

Namnbytesavgift är 50 kr och betalas till samma konto som startavgiften. Med försäkringen Startklar kan dock hela startavgiften återfås.

  


Banbeskrivningar

Kilsbergen Trailrun 14 km består av en rundslinga mellan Ånnaboda och Suttarboda. Banans första del utgörs av asfalterad cykelbana, innan man kommer in på Bergslagsleden.

 

Inne i skogen smalnar banan av och de kommande sex kilometerna till vätskekontrollen i Suttarboda utgörs av skogsstigar och några kortare passager av små grusvägar. Väl framme i Suttarboda är drygt halva banan avklarad.

 

Från Suttarboda följer man den blå leden tillbaka till Ånnaboda. Efter ca 11 km är man framme vid den krävande slalombacken i Storstenshöjden. Här finns vätska för den som behöver fylla på kraft innan det bär av upp mot Storstenen på toppen av berget. När toppen är bestigen bär det av utför mot Ånnabodasjön igen och slutligen lite asfaltslöpning upp till målet vid skidstadion.

 

Kilsbergen Trailrun 5 km

Banan består av omväxlande stig, grusväg och asfalt.

 

Liksom på den långa banan så möter löparna även är den tuffa slalombacken efter halva distansen. Från slalombackens fot är bansträckningen densamma som för KT 14 km (se ovan).

 

Service på plats

Omklädningsrum och toaletter finns på TC, men vi rekommenderar att du kommer ombytt eftersom utrymmet är något begränsat.

 

Det finns goda parkeringsmöjligheter vid startområdet.

Kiosk och restaurang finns i anslutning till TC.

 

Logi

Hotellet Nordic Camping Ånnaboda erbjuder boende och restaurang i direkt anslutning till TC.

 

Hitta till Ånnaboda

Från Örebro: Kör mot Garphyttan och följ skyltning vidare mot Ånnaboda. Kör förbi Coop Konsum och sväng höger i t-korsningen. Följ skyltningen mot Ånnaboda/Storstenshöjden (på toppen av berget). Vid nästa högersväng ligger en grusparkering till höger (camping till vänster). Du är framme!

 

Säkerhet

Skulle du skada dig eller av någon annan anledning bli tvungen att bryta loppet så är det viktigt att du meddelar detta till närmaste funktionär. Vid vätskekontrollen i Suttarboda finns enklare form av sjukvårdsmaterial och vid TC finns såväl sjukvårdare som material.

 

Vi rekommenderar att du tar med dig någon form av första förband under loppet (exempelvis en elastisk linda).

 

Du som deltagare kommer inte försäkras specifikt för tävlingen. Allt tävlande sker på egen risk och egen försäkring gäller, så se över denna innan loppet.

 

Regler

Tävlingarna genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje deltagare ställer upp på egen risk.

 

Se gärna över din privata olycksfallsförsäkring. Det är absolut förbjudet att skräpa ner längs banan.

 

Frågor

info@ahevent.se

 

Varmt välkommen!

KILSBERGEN TRAILRUN


Vill du lämna asfalten och testa en rolig utmaning så är Kilsbergen Trailrun evenemanget för dig.

Örebro, SWEDEN

Phone: 0734 -34 64 48, 076 - 88 99 136

FAKTURAADRESS


AH Event HB

Jeremiasvägen 14

702 17 Örebro

© Copyright. All Rights Reserved.

FÖLJ OSS


Genom att följa oss via sociala medier så missar du inga nyheter.

BETALNINGSALTERNATIV

 

SWISH:  123 007 8097

PG:         57 39 76 - 8

BG:        689 - 2673