Tävlingsinformation

Kilsbergen Trailrun                                5 sept 2020

Tävlingsinformation


OBS! Läs igenom informationen noga då mycket är förändrat med anledning av Covid-19. Informationen gäller distanerna 5 km & 14 km.

 

Datum

Lördag  5 september 2020


Begränsat startfält

Observera att antalet startande i år är begränsat till 150 personer per distans samt att efteranmälan inte kommer att vara möjlig.


Start 

Individuell start tillämpas i år. Din starttid kommer att anges i startlistan under augusti månad.  Startfältet kommer till stor del att "seedas" efter löparnas kapacitet där de snabbaste startar först, detta för att undvika trängsel. Kilsbergen Trailrun 5 km kommer att starta först och därefter 14 km.


I grupperingar om ca 10 löpare kommer ni att ha ett startfönster på 5 minuter. Vi rekommenderar att ni inom denna grupp startar var 30 sekund. Det är av största vikt att du som deltagare är på plats i rätt tid till din start.


Håll avstånd!

Det är av stor vikt att samtliga deltagare håller avstånd till varandra under hela evenemanget. Visa hänsyn vid såväl uthämtning av nummerlapp som vid starten. Vi rekommenderar även att inte man inte ligger "i rygg" på framförvarande löpare utan håller avstånd såvida man inte ska passera denne.


Publik

Vi förstår att många är intresserade av att titta på loppet från sidan men hoppas att ni har förståelse för att publik avråds från att besöka årets upplaga.

 

Kids Trail/PaprICAloppet

Utgår 2020.

 

Nummerlapp

Du hämtar ut din nummerlapp på tävlingsdagen i Ånnaboda. Nummerlappen hämtas 20 minuter innan din starttid och nummerlapparna kommer att hängas upp utomhus på angiven plats.  


Tidtagning

Elektroniskt tidtagning med SportIdent. Din SportIdent-pinne kommer att vara fäst i nummerlappen vid uthämtningen. Ta loss pinnen och fäst den runt ditt finger. Efter målgång lämnar du din SI-pinne på angiven plats. Mellantider kommer inte att användas.


Vätska/Energi

Det kommer inte att erbjudas någon dryck eller energi längs banan eller vid målgång. Medtag egen dryck. 

 

Omklädning/WC

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till årets lopp samt duschar hemma efter genomfört lopp. Omklädningsrum, förvaring kommer ej att erbjudas. Toaletter finns nedanför pulkabacken och vid användning av dessa rekommenderar vi att du är extra noggrann med din handhygien. 


Efter målgång

Medaljer kommer att finnas upphängda vid målområdet. Övrig prisutdelning kommer att ske i efterhand. Vi rekommenderar samtliga löpare att lämna tävlingsområdet efter genomfört lopp för att undvika folksamlingar.


Parkering

Anpassat efter din starttid så kommer du att få en angiven plats att parkera på och vi rekommenderar att du inte är på plats mer än 25 minuter före din start.


Vid ytterligare förändrade omständligheter

Om FHM förändrar restriktionerna på ett sådant sätt att loppet behöver ställas in helt så kommer din startplats att föras över till 2021 alternativt så kommer din startavgift att återbetalas.


Plats

Ånnaboda, 17 km väster om Örebro.

Tävlingscentrum (TC) vid Örebro Skidstadion

 

Anmälan

Anmälan öppnar 10 november 2019.

 

Startavgift

5 km   350 kr  

14 km  400 kr 

 

 

Betalning sker till något av följande:

Plusgiro: 57 39 76 - 8

Bankgiro: 689 - 26 73

Swish:    123 007 8097

Märk betalningen med ditt namn.

 

När du ser ditt namn i startlistan är din anmälan och betalning bekräftad, det kan ta några dagar. Du kommer alltså inte att få någon bekräftelse via mail.

 

Återbud/Namnbyte

Vid återbud innan 1/8 2020 är återbetalning av halva startavgiften möjlig, därefter är det endast möjligt att göra namnbyte om man inte kan deltaga.

Namnbytesavgift är 50 kr och betalas till samma konto som startavgiften. Med försäkringen Startklar kan dock hela startavgiften återfås.

  


Banbeskrivningar

Kilsbergen Trailrun 14 km består av en rundslinga mellan Ånnaboda och Suttarboda. Banans första del utgörs av asfalterad cykelbana, innan man kommer in på Bergslagsleden.

 

Inne i skogen smalnar banan av och de kommande sex kilometerna till vätskekontrollen i Suttarboda utgörs av skogsstigar och några kortare passager av små grusvägar. Väl framme i Suttarboda är drygt halva banan avklarad.

 

Från Suttarboda följer man den blå leden tillbaka till Ånnaboda. Efter ca 11 km är man framme vid den krävande slalombacken i Storstenshöjden. Här finns vätska för den som behöver fylla på kraft innan det bär av upp mot Storstenen på toppen av berget. När toppen är bestigen bär det av utför mot Ånnabodasjön igen och slutligen lite asfaltslöpning upp till målet vid skidstadion.

 

Kilsbergen Trailrun 5 km

Banan består av omväxlande stig, grusväg och asfalt.

 

Liksom på den långa banan så möter löparna även är den tuffa slalombacken efter halva distansen. Från slalombackens fot är bansträckningen densamma som för KT 14 km (se ovan).

 

Service på plats

Omklädningsrum och toaletter finns på TC, men vi rekommenderar att du kommer ombytt eftersom utrymmet är något begränsat.

 

Det finns goda parkeringsmöjligheter vid startområdet.

Kiosk och restaurang finns i anslutning till TC.

 

Logi

Hotellet Nordic Camping Ånnaboda erbjuder boende och restaurang i direkt anslutning till TC.

 

Hitta till Ånnaboda

Från Örebro: Kör mot Garphyttan och följ skyltning vidare mot Ånnaboda. Kör förbi Coop Konsum och sväng höger i t-korsningen. Följ skyltningen mot Ånnaboda/Storstenshöjden (på toppen av berget). Vid nästa högersväng ligger en grusparkering till höger (camping till vänster). Du är framme!

 

Säkerhet

Skulle du skada dig eller av någon annan anledning bli tvungen att bryta loppet så är det viktigt att du meddelar detta till närmaste funktionär. Vid vätskekontrollen i Suttarboda finns enklare form av sjukvårdsmaterial och vid TC finns såväl sjukvårdare som material.

 

Vi rekommenderar att du tar med dig någon form av första förband under loppet (exempelvis en elastisk linda).

 

Du som deltagare kommer inte försäkras specifikt för tävlingen. Allt tävlande sker på egen risk och egen försäkring gäller, så se över denna innan loppet.

 

Regler

Tävlingarna genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje deltagare ställer upp på egen risk.

 

Se gärna över din privata olycksfallsförsäkring. Det är absolut förbjudet att skräpa ner längs banan.

 

Frågor

info@ahevent.se

 

Varmt välkommen!

KILSBERGEN TRAILRUN


Vill du lämna asfalten och testa en rolig utmaning så är Kilsbergen Trailrun evenemanget för dig.

Örebro, SWEDEN

Phone: 0734 -34 64 48, 076 - 88 99 136

FAKTURAADRESS


AH Event HB

Jeremiasvägen 14

702 17 Örebro

FÖLJ OSS


Genom att följa oss via sociala medier så missar du inga nyheter.

BETALNINGSALTERNATIV

 

SWISH:  123 007 8097

PG:         57 39 76 - 8

BG:        689 - 2673

© Copyright. All Rights Reserved.